Wout Poels best wel zenuwachtig voor nieuwe rol in de Tour: 'Heel hoog op mijn verlanglijstje'
i

Cor Vos

Wout Poels best wel zenuwachtig voor nieuwe rol in de Tour: 'Heel hoog op mijn verlanglijstje'

Martijn Baars • 13:58, 26-08-2020 / Laatste Update: 02:49, 08-01-2024

Wout Poels (32) begint zaterdag aan zijn 8e Tour de France. Toch voelt het ditmaal anders. Bij zijn nieuwe ploeg Bahrain-McLaren, met kopman Mikel Landa, heeft hij een vrije rol na jaren knechten bij Sky en Ineos. ",Een etappe winnen is me nog nooit gelukt, dat staat heel hoog op het verlanglijstje."

Poels kijkt erg uit naar zijn nieuwe rol in deze Tour. "Het is ook wel een beetje spannend. Door al die corona-onzekerheid, maar ook omdat ik na die jaren bij Ineos een ander soort Tour ga rijden. Dat was een heel bewuste keuze."

'Thuiswedstrijd in Nice'

Het teamhotel van zijn nieuwe ploeg Bahrain-McLaren ligt op 40 minuutjes rijden van zijn huis. Vriendin Alice bracht hem weg. Het Grand Départ in Nice is dus een thuiswedstrijd. "Wel lekker hoor, zo’n aanloop. Hoef ik ook niet in een vliegtuig. Daar zit ik in deze periode niet echt op te wachten."

Kopman Landa

Poels heeft een vrije rol in de ploeg waarvan de Spanjaard Mikel Landa de aangewezen kopman is. "Het was geen harde eis om bij mijn nieuwe ploeg kopman te zijn, wel om zelf de ruimte te krijgen. Bij Sky en Ineos heb ik in dienst van kopmannen een geweldige tijd gehad. Maar ik voelde dat ik ook iets anders wilde. Daarom deze stap. Kijk, Mikel heeft al bewezen dat hij een goed klassement kan rijden. Als hij er goed voor staat, lijkt het me logisch dat ik hem ga helpen. Ik hoop dus ook voor mijn eigen kansen te gaan. Dit wordt mijn 8e Tour, maar een etappe winnen is me nog nooit gelukt. Dat staat heel hoog op het verlanglijstje."