Ajax maakt komst Krul officieel
i

Beeldbewerking Sportnieuws.nl

Ajax maakt komst Krul officieel

Martijn Baars • 23:11, 25-08-2016 / Laatste Update: 04:54, 06-01-2024

Ajax heeft Tim Krul gepresenteerd als nieuwe keeper voor dit seizoen. De 28-jarige doelman wordt voor een jaar gehuurd van Newcastle United. Hij is de vervanger van Jasper Cillessen, die donderdag gepresenteerd werd bij FC Barcelona.

Niet tegen Go Ahead

Krul keepte het afgelopen seizoen maar weinig in Engeland. Een blessure hield hem aan de kant. Nu is hij herstellende. ,,Het gaat goed. Ik ben momenteel op het veld bezig met de keeperstrainers en daarna zal ik langzaam aansluiten bij groep. Aanstaande zondag tegen Go Ahead Eagles zal ik nog niet keepen, dat wordt pas na de interlandperiode. En dan moet ik waarschijnlijk eerst wel een paar wedstrijden in het tweede elftal spelen, want wedstrijdritme is anders dan trainingsritme", zegt hij op de site van Ajax.

'Europa League ook mooi'

Ook Krul zag hoe kansloos Ajax was in de play-offwedstrijd tegen FK Rostov. ,,Het was uiteraard een grote teleurstelling, maar je moet door. Het is niet makkelijk te accepteren, want iedereen wil in de Champions League spelen, maar de Europa League is ook een mooie competitie. Het belangrijkste is nu dat er dit weekend punten worden gepakt bij Go Ahead. Momenteel gaat het moeizaam bij Ajax, maar het is niet dramatisch. Het zelfvertrouwen komt wel weer als er wordt gewonnen.”

Newcastle

Na 30 juni 2017 keert Krul weer terug naar Newcastle. Die club probeert na de degradatie van afgelopen seizoen naar het Championship om komend seizoen weer te promoveren naar de Premier League. De huurconstructie van Krul is geen verrassing. Al dagen hing de transfer in de lucht.

Trots om het komende seizoen onder de lat te staan bij deze fantastisch club! #Ajax pic.twitter.com/r5u7r9FPjq

— Tim Krul (@TimKrul) August 25, 2016

Krul keepte nog nooit in de eredivisie. Op 17-jarige leeftijd verliet hij ADO Den Haag voor Engeland. Wel keepte hij al 8 keer in het shirt van Oranje.

Volgens onze redacteur slaat Marc Overmars met Krul de plank voor de zoveelste keer mis.

LIVE: transfers en transfergeruchten