Bruno Martins Indi van Feyenoord naar FC Porto

Bruno Martins Indi van Feyenoord naar FC Porto

20:10, 15-07-2014 / Laatste Update: 10:21, 05-01-2024

ROTTERDAM - Bruno Martins Indi vertrekt bij Feyenoord en speelt komend seizoen voor FC Porto. Dat heeft de Rotterdamse voetbalclub dinsdagavond bekend gemaakt. De linksbenige verdediger, die in De Kuip nog een contract had liggen tot medio 2016, tekent voor 4 jaar bij de 'De Draken'. Naar verluidt ontvangt Feyenoord 8 miljoen euro.

De geboren Portugees Martins Indi doorliep de jeugdopleiding van Feynoord. Hij speelde er vanaf de C-junioren en maakte vanaf 2010 deel uit van de selectie. In totaal kwam Martins Indi, die begon bij Spartaan'20, tot 102 competitieduels voor Feyenoord. Hierin trof hij 5 keer doel. 

Uitdaging
,,Voor mij voelt dit als het juiste moment om te vertrekken. Inmiddels heb ik meer dan 100 wedstrijden voor de club gespeeld en een WK achter mijn naam staan", legt Martins Indi op de website van Feyenoord uit. ,,Ik heb vanaf het begin gezegd dat ik hoopte dat als ik ooit de volgende stap in mijn carrière zou maken, dat zowel ik als de club daarvan beter van zou worden. Voor Feyenoord is mijn vertrek in financieel opzicht goed, terwijl ik in Portugal een nieuwe uitdaging aan ga."

Voorbeeld
,,Deze stap komt voor Bruno op een mooi moment in zijn carrière", vindt technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord. ,,Hij heeft een groot deel van zijn opleiding bij Feyenoord doorlopen, heeft zich ontwikkeld tot een belangrijke speler in ons eerste elftal en is uitgegroeid tot volwaardig international. Nu is hij klaar voor de stap naar het buitenland. Hij is daarmee een schoolvoorbeeld van hoe we het voor ogen hebben met onze talenten."

​Sterkhouder
Martins Indi is na aanvaller Graziano Pellè (Southampton, waarschijnlijk 8 miljoen euro) de 2e sterkhouder Feyenoorder die deze zomer vertrekt. Verdediger Daryl Janmaat staat bovendien op het punt een 6-jarig contract bij Newcastle United te ondertekenen. Waarschijnlijk kiezen ook de internationals Stefan de Vrij en Jordy Clasie op korte termijn nog voor een lucratief avontuur in het buitenland.

Schuldenvrij
Dankzij al het geld dat deze zomer De Kuip binnenstroomt, kan Feyenoord meer dan schuldenvrij beginnen aan het nieuwe seizoen. De transfervrije verdediger Khalid Boulahrouz (32) is inmiddels vastgelegd. Naar verluidt kan technisch directeur Martin van Geel deze zomer ongeveer 1/3 van alle transferopbrengsten aan versterkingen besteden.