FC Groningen zorgt met aantrekken van Te Wierik voor 1e zomertransfer
i

Pro Shots

FC Groningen zorgt met aantrekken van Te Wierik voor 1e zomertransfer

admin • 19:37, 08-03-2017 / Laatste Update: 09:24, 12-12-2023

FC Groningen heeft Mike te Wierik transfervrij aangetrokken. De verdediger van Heracles tekende woensdag voor 3 seizoenen bij de Trots van het Noorden en verlaat Almelo na 7 jaar voor Groningen. Hij is de 1e zomertransfer van de eredivisie.

Te Wierik wordt volgende week gekeurd en als dat allemaal goed gaat, wordt hij volgende week woensdag om 16.00 uur gepresenteerd in het Noordlease Stadion, meldt FC Groningen op de clubsite.

Ervaren speler

Groningen haalt met Te Wierik een ervaren speler. Volgens technisch manager Peter Jeltema is de verdediger een ideale versterking omdat hij op 2 posities kan voetballen. “Mike is een Nederlandse jongen met zo’n 150 Eredivisieduels in de benen. Een ervaren speler dus. Hij is bovendien op twee posities inzetbaar: rechts centraal in de verdediging en als rechtervleugelverdediger."

Mouwen opstropen

Volgens Te Wierik is FC Groningen een prima vervolgstap, die na 7 jaar toe is aan een nieuwe omgeving. “FC Groningen en Heracles zijn vergelijkbare clubs als het gaat om normaal doen en de mouwen opstropen. Dat past wel bij mij. Ik vond dit een goed moment om Almelo te verlaten en me als mens en als voetballer in een andere omgeving verder te gaan ontwikkelen."

[poules_game teasertext="" team="fc-groningen" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2016-17" ]