Feyenoord betaalt 2,5 miljoen voor Botteghin

Feyenoord betaalt 2,5 miljoen voor Botteghin

Harry Nijland • 14:54, 13-08-2015 / Laatste Update: 07:02, 13-12-2023

Feyenoord en FC Groningen zijn donderdagochtend tot overeenstemming gekomen over de transfersom van Eric Botteghin, die op circa 2,5 miljoen ligt. De verdediger ontbreekt vandaag bij de training van FC Groningen. Woensdagavond speelde de Braziliaan nog 90 minuten mee in de wedstrijd tegen FC Twente (1-1).

Botteghin, die eind deze maand zijn 28ste evrjaardag viert, moet nog tot een persoonlijk akkoord zien te komen met Feyenoord. Groningen bevestigt op zijn clubwebsite dat 'op enkele details na een akkoord bereikt is' over de transfer van Botteghin. De verdediger heeft toestemming gekregen van de bekerwinnaar om naar Rotterdam te reizen om ook persoonlijk tot overeenstemming te komen.

Botteghin speelde 84 officiële wedstrijden voor FC Groningen, waarin hij zes doelpunten maakte. In Nederland speelde de verdediger eerder voor PEC Zwolle en NAC Breda.

Wilkshire

Feyenoord maakte vandaag bekend dat Luke Wilkshire de club verlaat. Het contract van de 33-jarige Australiër is 'in goed onderling overleg' is ontbonden. De rechtsback meldde zich in het beging van de voorbereiding met te veel gewicht in Rotterdam.