'Juventus haalt derde versterking op in Madrid'
i

ANP

'Juventus haalt derde versterking op in Madrid'

Harry Nijland • 11:49, 19-06-2015 / Laatste Update: 02:13, 13-12-2023

Juventus en Atletico Madrid hebben een akkoord over de transfer van Mario Mandzukic. De Kroatische spits moet in Turijn de opvolger worden van Carlos Tevez.

Mario Mandzukic gaat volgens diverse Italiaanse media, waaronder Sky Italia en La Gazzetta dello Sport, voor de derde keer in vier jaar naar de verliezend finalist van de Champions League-finale. De spits stapte vier jaar geleden over van Wolfsburg naar Bayern München, ging daarna naar Atletico Madrid en verlaat Madrid na één jaar weer om zich te nestelen in Turijn.

Tweede spits

Mandzukic zou de tweede spits zijn die Juventus de afgelopen maanden contracteert. Eerder verzekerde de kampioen van Italië zich al van Paulo Dybala. De Argentijnse spits kwam voor ruim dertig miljoen over van Palermo, Mandzukic kost de Oude Dame een stuk minder: de club betaalt vijftien miljoen voor de Kroatisch international. Dat bedrag kan nog drie miljoen euro oplopen door bonussen. Het salaris zal volgens de Italiaanse media rond de 3,5 miljoen euro per seizoen liggen.

Tevez

Met de komst van Mandzukic lijkt Juventus al in te spelen op het vertrek van Carlos Tevez. De aanvaller heeft zijn zinnen gezet op een terugkeer naar Boca Juniors, waar hij debuteerde in het professionele voetbal. Eerder stond Tevez in de belangstelling van Atletico Madrid, dat nu voor Luciano Vietto (Villarreal) lijkt te gaan.