'Koeman op weg naar Everton'
i

Pro Shots

'Koeman op weg naar Everton'

Bart van der Wijst • 14:54, 02-06-2016 / Laatste Update: 00:12, 06-01-2024

Ronald Koeman lijkt op weg naar Everton. Dat meldt Tim de Wit, correspondent van de NOS, op Twitter. De oefenmeester zou samen met zijn zaakwaarnemer Rob Jansen op weg zijn naar Liverpool. Koeman wordt, evenals oud-Ajax-trainer Frank de Boer, al wekenlang in verband gebracht met een overgang naar Goodison Park.

Ronald Koeman wordt op handen gedragen in Southampton. De Nederlander werd in zijn eerste seizoen 7de met 60 punten en deed het in zijn tweede seizoen nóg beter: een 6de plaats met 63 behaalde punten. Dankzij dit resultaat spelen de Saints volgend seizoen wederom Europees voetbal. De oud-trainer van Feyenoord oogstte óók veel lof vanwege zijn transferbeleid. Zo haalde hij redelijk onbekende spelers (Graziano Pellè, Dušan Tadić en Sadio Mané) naar de Premier League, wat uiteindelijk gouden aankopen bleken.

Everton

Everton deed het daarentegen niet al te best. De ploeg werd 11de en vanwege de tegenvallende resultaten werd Roberto Martinez vroegtijdig op straat gezet. Na zijn ontslag laaiden de geruchten meteen op. De namen van Koeman en De Boer werden constant genoemd bij de club uit Liverpool. Nu lijkt de keuze toch te zijn gevallen op Ronald Koeman. Mocht dit zo zijn, dan moet Southampton op zoek naar een nieuwe trainer. Zou Koeman het nummer van De Boer achterlaten op z'n bureau..?

[poll id="146"]

Ronald Koeman staat op punt te tekenen als trainer van Everton. Is met zaakwaarnemer Rob Jansen onderweg naar Liverpool.

— Tim de Wit (@timdewit) 2 juni 2016