Ola John beproeft geluk bij Reading

Ola John beproeft geluk bij Reading

22:54, 01-09-2015 / Laatste Update: 09:33, 13-12-2023

Ola John heeft vlak voor het sluiten van de transfermarkt een huurcontract getekend bij het Engelse Reading. De enkelvoudig international wilde vertrekken bij Benfica vanwege de geringe speeltijd die hij kreeg.

Reading haalt met de 23-jarige buitenspeler de elfde aanwinst deze zomer naar het Madesjki Stadium. De club betaalt een huurbedrag dat volgens geruchten kan oplopen tot 8 miljoen euro, mocht de club promotie naar de Premier League afdwingen.

,,Ola is een speler die we al lang kennen, de laatste twaalf maanden hebben we hem nauwlettend gevolgd'', zegt directeur voetbalzaken Nick Hammond van Reading. ,,We denken dat hij het komende seizoen een grote bijdrage kan leveren aan het team. Zijn persoonlijkheid past bovendien ook nog bij Reading.''

Ola John brak in het betaald voetbal door bij FC Twente. In 2012 maakte hij de overstap naar de Portugese topclub Benfica. Na een goed eerste seizoen raakte zijn carrière in het slop. In 2014 werd hij door de Portugezen verhuurd aan HSV. Ook dit seizoen is John geen eerste keus bij Benfica.

Lees ook: Sergio Ramos grote winnaar van de Gea-soap