Talentvolle Nkunku stapt van PSG over naar RB Leipzig
i

BSR/SOCCRATES

Talentvolle Nkunku stapt van PSG over naar RB Leipzig

Brian Vesseur • 14:40, 19-07-2019 / Laatste Update: 08:54, 15-01-2024

Cristopher Nkunku zet zijn carrière voort in Duitsland. De 21-jarige middenvelder heeft een contract tot medio 2024 getekend bij RB Leipzig. De Duitsers nemen hem voor iets meer dan 13 miljoen euro over van Paris Saint-Germain. De Fransman staat te boeken als groot talent.

Bij PSG kwam hij regelmatig in actie. In totaal speelde hij 55 wedstrijden in de Ligue 1, waarin hij 8 keer scoorde. Toch kon hij lang niet rekenen op een basisplaats. Als de knikkers echt werden verdeeld, zoals in de Champions League, werd Nkunku niet opgesteld. Hij mocht slechts 2 keer zijn opwachting maken in het miljardenbal.

Concurrenten

In Duitsland moet hij de concurrentiestrijd aangaan met leeftijdsgenoten. Tyler Adams (20), Amadou Haidara (21), Konrad Laimer (22) en Hannes Wolf (20) vechten daar ook om een basisplek. Ook Diego Demme en Kevin Kampl lopen nog rond bij RB Leipzig. Het wordt dus pittig voor Nkunku om een plekje in het elftal van Julian Nagelsmann te veroveren. Maar laten we eerlijk zijn: bij Leipzig zal dat vast makkelijker gaan dan in Parijs.