Technisch directeur Bayer Leverkusen wil transferperiode ook in Bundesliga verkorten
i

BSR Agency

Technisch directeur Bayer Leverkusen wil transferperiode ook in Bundesliga verkorten

admin • 16:54, 08-09-2019 / Laatste Update: 07:23, 05-01-2024

Simon Rolfes, technisch directeur van Bayer Leverkusen, geeft in gesprek met  Bild aan dat hij voor een verkorting van de transferperiode in de Bundesliga is. De baas van Peter Bosz wil net als in de Premier League dat clubs hun zaken voor de 1e speelronde hebben afgerond.

Dat is opvallend, omdat in Engeland juist stemmen opgaan om de transferdeadline weer gelijk te trekken met de andere grote Europese competities.

Gelijke kansen

De markt was in Duitsland net als in Nederland tot 2 september open, terwijl de Bundesliga op 16 augustus begon. ,,Als je klaar bent voor de start van het seizoen, dan hebben alle teams gelijke kansen. Engeland doet het al. Ik zou het leuk vinden als wij, Spanje, Italië en Frankrijk het ook zouden doen.”

'Doen met de spelers die je hebt'

Volgens Rolfes kunnen blessures het hele seizoen voorkomen. ,,Dus niet alleen tijdens de voorbereiding, maar ook op bijvoorbeeld de 10e speeldag. Maar in het midden van de eerste seizoenshelft kun je daar niet op anticiperen. Je moet verder met de spelers die je hebt.”

Recordaankopen

Rolfes (37) vestigde afgelopen transferperiode 2 clubrecords bij Bayer Leverkusen. Met Kerem Demirbay (26) kocht de club van trainer Peter Bosz de duurste speler in de clubgeschiedenis voor 32 miljoen euro. In totaal gaf Bayer een recordsom van 61 miljoen euro uit aan de aankopen: Daley Sinkgraven, Nadiem Amiri, Moussa Diaby en Demirbay.