Vitesse hoopt nog wat versterkingen bij Chelsea te kunnen oppikken
i

BSR/SOCCRATES

Vitesse hoopt nog wat versterkingen bij Chelsea te kunnen oppikken

admin • 19:58, 22-08-2019 / Laatste Update: 17:33, 05-01-2024

Sinds 2010 huurt Vitesse elk seizoen minimaal 3 spelers van Chelsea. Nu is alleen Charly Musonda nog vanuit Londen naar Arnhem gereisd en de club uit Gelderland hoopt dan ook op wat extra krachten van de Engelse vriend.

Trainer Leonid Slutsky hoopt er ook op, zegt hij tegen De Gelderlander. ,,Ik denk dat er aan het einde van deze transferperiode nog wel iemand bijkomt, net zoals Charly vorig jaar. Maar om eerlijk te zijn, is daar nu niets over bekend. Alles is nog mogelijk.”

Laatste in de rij

De Engelse transfermarkt is bijna twee weken gesloten. In Nederland kunnen clubs tot en met maandag 2 september 23.59 uur spelers aantrekken. ,,Chelsea kijkt natuurlijk eerst naar de mogelijkheden om een speler te verhuren aan een club in een topland, de Bundesliga of Serie A bijvoorbeeld. Daarna komt Vitesse pas in beeld", aldus de Rus.

Geen heel jonge spelers

Sinds Slutsky voor de groep staat in Arnhem is er wel wat veranderd wat betreft het 'huuringenbeleid'. De trainer geeft uitleg: ,,We willen geen heel jonge spelers, jongens die voor het eerst worden verhuurd. Als je te jong bent, zal het moeilijk worden om een basisplaats bij ons te veroveren. Stel we huren nu een centrale verdediger die voor het eerst naar een andere club gaat, dan zal hij de concurrentiestrijd bijna niet kunnen winnen van Danilho Doekhi, Armando Obispo en Tomas Hajek. En dat geldt voor meer posities.”