Gymnastiekunie stuurt geen turners naar Oekraïne

Gymnastiekunie stuurt geen turners naar Oekraïne

admin • 11:48, 12-03-2014 / Laatste Update: 14:31, 13-12-2023

DEN BOSCH - De KNGU heeft de Stella Zhakharova Cup in Kiev uit het voorbereidingsprogramma voor het EK turnen geschrapt vanwege de onrustige situatie in Oekraïne.

De wedstrijd in Kiev stond aanvankelijk gepland voor 29 en 30 maart, maar de organisatie heeft de wedstrijd intussen uitgesteld tot 26 en 27 april gelet op de politieke onrust. De Nederlandse gymnastiekunie heeft besloten helemaal geen turners naar Oekraïne te sturen en een alternatief gevonden in het International Tournament Gymsport in het Portugese Anadia in het laatste weekeinde van maart. Van de voorlopige EK-selectie bij de mannen, die uit dertien turners bestaat, nemen Boudewijn de Vries, Arjen Butter, Michel Bletterman, Melvin Ornek en Vughtenaar Karl Kosztka deel in Anadia. Bondscoach Mitch Fenner maakt later nog een keuze uit Bram Verhofstad (Flik-Flak) en Axel Quist voor de zesde plek.

Voor de World Challenge Cup in Doha van 26 tot en met 28 maart zijn Yuri van Gelder en Jeffrey Wammes van Flik-Flak uit Den Bosch aangewezen, alsmede Epke Zonderland, Bart Deurloo, Casimir Schmidt en Anthony van Assche.

Het EK turnen voor mannen is van 18 tot en met 25 mei in de Bulgaarse hoofdstad Sofia.