Yuri van Gelder uitgenodigd voor Gymgala
i

Pro Shots

Yuri van Gelder uitgenodigd voor Gymgala

Robert Hüsken • 09:55, 06-12-2016 / Laatste Update: 16:19, 12-12-2023

Yuri van Gelder is op 29 december van de partij bij het Gymgala in het Ziggo Dome in Amsterdam. Het wordt het eerste optreden van de ringenturner onder de vlag van gymnastiekbond KNGU sinds hij van de Olympische Spelen werd verbannen.

De KNGU heeft alle veertien turners en turnsters uit de olympische selectie, inclusief de vier reserves, uitgenodigd om deel te nemen aan het Gymgala, eind deze maand in Amsterdam. Dus ook de in 'Rio' vanwege onprofessioneel gedrag in ongenade gevallen Yuri van Gelder.

Omdat het evenement in het Topsportcentrum Almere uit zijn jasje is gegroeid, wijkt de turnbond uit naar het Ziggo Dome, dat plaats biedt aan 9000 toeschouwers. De twintigste editie is getiteld 'A touch of gold'. De enige turner die daadwerkelijk goud aanraakte in Rio de Janeiro was Sanne Wevers. Van Gelder plaatste zich voor de ringenfinale, droomde van goud, maar na een avondje stappen in Rio na zijn kwalificatie waande hij zich in een nachtmerrie. Hij moest zijn koffers pakken, voordat hij de finale kon turnen.

Over een mogelijke terugkeer van de 33-jarige Van Gelder in de nationale selectie zijn achter de schermen nog gesprekken gaande.