MMA-vechter legt bizarre diskwalificatie uit na heuse KO-duik: ‘Zag de scheids te laat’ (video)

29 september 2018

Wat een week kende MMA-vechter Austin Batra. Een filmpje waarin te zien was dat hij een heuse duikvlucht nam op zijn al KO geslagen opponent ging de hele wereld over. Batra werd gediskwalificeerd en raakte zijn titel kwijt, maar er zit meer achter het verhaal.


In het filmpje zweeft Batra in de lucht, met zijn armen boven zijn hoofd, wat eruitziet alsof hij zijn vuisten los wil laten op een tegenstander die nauwelijks meer bewoog. Als snel werden er verschillende conclusies getrokken. Batra werd onder meer vergeleken met een bommenwerper die de aanval inzet op een vijand op de grond.

Hoe dan?
Waarom zou Batra in de aanval gaan nadat hij net zijn tegenstander KO heeft geslagen? Waarom koos hij voor een dergelijke agressieve en extravagante move? Was het niet duidelijk dat de scheidsrechter al bezig was om het gevecht af te ronden?

De 1e beschikbare videoclip van het voorval dat plaatsvond tijdens een Battlefield Fight League amateurwedstrijd in Coquitlam in British Columbia van afgelopen zaterdag, ging als een razende viraal over internet. Alleen: gaf het wel een beperkt en matig beeld van wat er daadwerkelijk gebeurde.

Reden
De organisatie Battlefield Fight League bracht een eigen video uit die een duidelijker beeld gaf van wat er precies is gebeurd. In de video vertelt de gediskwalificeerde Batra, die ook nog eens zijn titel kwijtraakte na het gevecht aan zijn tegenstander Perry Hayer, waarom hij deed wat hij deed.

Verhaal
Bekijk onderstaande video en luister naar het verhaal van Batra. "Ik ben nog steeds de kampioen. Dit hoorde bij mijn plan en ik zag de scheidsrechter te laat het gevecht stoppen. Laat die rematch maar komen, ik ben nog altijd de beste.