Zaakwaarnemer zegt dat Badr Hari topfit is: 'Hij kan morgen de ring in'
i

ANP

Zaakwaarnemer zegt dat Badr Hari topfit is: 'Hij kan morgen de ring in'

Brian Vesseur • 14:53, 11-07-2019 / Laatste Update: 22:50, 05-01-2024

Badr Hari staat over 5 maanden tegenover Rico Verhoeven in de ring. Door een schorsing mag Hari nu nog niet in actie komen, maar als het zou moeten, zou hij volgens zijn zaakwaarnemer morgen al kunnen vechten. In gesprek met het AD zegt zaakwaarnemer Jacques de Wit dat Hari topfit is.

Verhoeven vecht al een tijdje bij Glory. Bij die bond duurt een gevecht 5 ronden. In de tijd dat Hari populair was, duurde een gevecht nog 3 ronden. Toen de 2 vechters in 2016 tegenover elkaar stonden, was er van te voren afgesproken dat het gevecht 3 ronden zou duren. Op 21 december - als de revanche op het programma staat - gaat het om 5 ronden.

Trainingsintensiteit

Het laat zien hoe fit Hari is. De Wit zegt dat zijn basisconditie goed is. "Als het moet, stapt hij morgen de ring in." De zaakwaarnemer geeft wel aan dat Hari's conditie waarschijnlijk nog wel iets minder is dan dat van Verhoeven. Maar naarmate het gevecht dichterbij komt, zal de intensiteit van Hari's training worden opgeschroefd.

Dopingschorsing

Momenteel zit de kickbokser een dopingschorsing uit. Volgens zijn zaakwaarnemer had hij niet opgelet welke medicijnen hij had geslikt. Hari slikte medicijnen vanwege de gebroken hand die hij overhield aan het vorige gevecht met Verhoeven. De Wit geeft wel aan dat de regels moeten worden nageleefd en de schorsing dus terecht is.