Zilver voor judoka Korrel in Zagreb

21:07, 03-05-2015 / Laatste Update: 10:55, 13-12-2023

Judoka Michael Korrel heeft zondag bij de Grand Prix in Zagreb zilver behaald in de klasse tot 100 kilogram. Hij moest in de finale zijn meerdere erkennen in de Duitser Dimitri Peters, die op vol punt (ippon) zegevierde.

Korrel maakte op weg naar de finale de nodige indruk met drie overwinningen op ippon. Alleen de Hongaar Miklos Cirjenics hield goed stand tegen de 21-jarige inwoner van Vianen. Die partij in de kwalificatiegroep werd beslist op yuko.

Korrel won in februari van dit jaar goud bij het Europees Open in Sofia. Met zijn zilveren plak in Zagreb verzekerde hij zich van deelname aan de Europese Spelen komende maand in Azerbeidzjan, die voor het judo tevens als EK gelden.

Guillaume Elmont hield in de klasse tot 90 kilogram brons over aan het toernooi in Zagreb. Na zijn nederlaag in de halve finales tegen de Duitser Aaron Hildebrand op ippon won hij met een yuko vlak voor tijd van de Zweed Marcus Nyman.

In de klasse boven 100 kilo behaalde Roy Meyer brons. Via de herkansing vocht hij zich knap terug, met een zege op de Rus Andrei Volkov op beslissing in de strijd om de derde plaats.

Bij de vrouwen veroverde Tessie Savelkouls zilver in de categorie boven 78 kilogram. Na drie overwinningen moest de Nederlandse judoka in de finale buigen voor de Turkse Belkis Zehra Kaya, die met een vol punt goud pakte. Guusje Steenhuis (-78 kg) eindigde als vijfde.