Regian Eersel verslaat Nieky Holzken in spectaculair titelgevecht ONE Championship (video’s)

17 mei 2019

Regian Eersel heeft de ONE Championship op zijn naam geschreven. Hij won het titelgevecht op beslissing van Nieky Holzken.


Het deed die laatste pijn. De 35-jarige Holzken toonde zich ook al snel weer strijdbaar. "Het is niet zo dat ik vernederd ben, het was zwaar gevecht. Ik stop ook niet voordat die wereldtitel in Helmond is", aldus The Natural tegen het ED.

Keerpunt
Holzken en zijn trainer Sjef Weber hielden ook gemengde gevoelens aan het gevecht over. Breekpunt in de wedstrijd was volgens hen een knietje in de 2e ronde. Holzken raakte zijn Nederlandse opponent met die knie vol op de lever, maar die deed voorkomen alsof hij in zijn kruis werd geraakt.

Hierdoor kreeg Eersel géén 8 tellen en kreeg hij de tijd om te herstellen. "Het had heel anders kunnen lopen als hij wél die 8 tellen had gekregen. Nieky was klaar om hem te slopen. De eerste 2 ronden waren sowieso voor ons", analyseerde de teleurgestelde Weber.

Comeback
Nu draaide de partij in de 3e ronde in het voordeel van Eersel. De Amsterdammer raakte Holzken in de 4e ronde met de knie vol in het gezicht. Holzken gaf toe dat zijn tegenstander zich goed terug heeft weten te vechten.

"Het was een goede comeback van Regian, die knie zat goed in mijn gezicht", erkende Holzken. Hij vliegt zondag terug naar huis en gaat dan op een korte vakantie om alles eens rustig te laten bezinken. Daarna hoopt de 7-voudig wereldkampioen weer snel een kans te krijgen om alsnog de wereldtitel van ONE Championship te kunnen veroveren.