Van Aert kondigt comeback in het veld aan: 'Blij dat ik enkele wedstrijden kan rijden'
i

ANP

Van Aert kondigt comeback in het veld aan: 'Blij dat ik enkele wedstrijden kan rijden'

admin • 13:09, 30-11-2019 / Laatste Update: 01:02, 05-01-2024

Wout van Aert heeft zijn comeback in het veld aangekondigd, als hij dan tenminste groen licht heeft van zijn medische begeleiding. Sinds zijn harde val in de Tour de France werkt de Belgische alleskunner al aan zijn herstel. Eind december hoopt hij weer aan de start te staan in een cross.

Het plan is dat Van Aert op 27 december in de cross van Loenhout zijn terugkeer maakt. "Loenhout is normaal geen erg zware cross. Het kan soms wat modderig zijn en het is veel fietsen." Een goede cross om weer eens de benen te testen dus. Maar over goede uitslagen wil hij het nog niet hebben.

"Het zou onrealistisch zijn om over resultaten te spreken in het veld, want ik heb 3 maanden niet op de fiets gezeten. Ik ben al blij dat ik nog enkele wedstrijden kan rijden. Zelfs wat het voorjaar betreft, wordt het afwachten welk niveau ik daar zal halen."

Voorbereiding in Spanje

In december vertrekt Van Aert met de ploeg naar Spanje om aan zijn conditie te werken. "Het is een bonus dat ik dit seizoen nog in een veldrit kan starten. Ik hoop stap voor stap weer wielrenner te worden."