Oranje-vrouwen boven in wereldbeker Koksijde: Alvarado wint, Nederland domineert top-5
i

BELGA

Oranje-vrouwen boven in wereldbeker Koksijde: Alvarado wint, Nederland domineert top-5

Sjors Tanis • 15:49, 24-11-2019 / Laatste Update: 17:34, 08-01-2024

Ceylin del Carmen Alvarado heeft de wereldbekercross in Koksijde gewonnen. De Rotterdamse van Corendon-Circus reed in de slotronde weg bij haar Nederlandse medevluchtsters en won, vóór 4 (!) landgenotes.

Lucinda Brand eindigde op de 2e plaats en Yara Kastelijn werd 3e.

Oranje heerst

De Nederlandse vrouwen beheersten de Duinencross. Al in de 1e ronde ontstond een kopgroep van 5 waarin ook Inge van der Heijden en Annemarie Worst een plaats vonden. Van der Heijden werd 4e. Worst, die de afgelopen 2 wereldbekercrossen had gewonnen, finishte als 5e.

1e wereldbekerzege Alvarado: 'Ongelooflijk'

Alvarado, die 2 weken geleden nog de Europese titel veroverde bij de beloften, was dolgelukkig met haar 1e succes in de wereldbeker. ,,Ongelooflijk, deze wedstrijd was een van mijn doelen. Ik vind dit ook een geweldige cross." In het zand van de duinen van Koksijde waren Alvarado en Brand aan elkaar gewaagd. Pas in de laatste ronde maakte de winnares het verschil. ,,Ik had bedacht dat ik die laatste klim als eerste op moest gaan. Ik wist niet wat er achter me zou gebeuren, maar ik heb gewoon hard doorgetrokken. Lucinda was erg sterk, ik wist dat zij degene was die ik moest kloppen. Ik was eigenlijk al leeg, maar mijn passie om te winnen won het van de vermoeidheid", vertelde Alvarado, die haar optreden bij Sporza als 'best redelijk' omschreef. ,,Het was niet foutloos. Als ik op kop reed ging het goed, maar zo gauw ik in het wiel zat maakte ik foutjes omdat dat voor me soms ook gebeurde."

De Belgische wereldkampioene Sanne Cant eindigde pas als 7de. Shirin van Anrooij was de 6e Nederlandse in de top-10: ze werd 10de.