Ajax ontwaakt in 2e helft uit diepe winterslaap: 1-1 (video's)

ProShots

admin • 00:35, 27-07-2017 / Laatste Update: 06:32, 07-01-2024

Het o zo geplaagde Ajax speelde woensdagavond in de 3e voorronde van de Champions League en hield een belangrijke uitgoal over aan een heel wisselende wedstrijd. Het plezier in het voetbal is na al het slechte nieuws rondom Appie Nouri ongetwijfeld nog niet terug, maar in de 2e helft liet de jonge ploeg de tanden zien. In Zuid-Frankrijk werd het 1-1.

Voor de wedstrijd zei trainer Marcel Keizer dat het voetbalplezier langzaam terug aan het komen was bij de Ajax-selectie. Hoe lastig was het ook voor hem om in een officiële wedstrijd als deze te beginnen aan zijn klus in Amsterdam. Nice staat ook nog eens bekend als een uiterst stugge ploeg met 8 man achter de bal. In het begin kwam Ajax er dan ook lastig doorheen.

Schoen weg, geel, scoren

Wie anders dan Mario Balotelli zorgde voor een minuut of 12 voor vermaak. De Italiaanse spits verloor eerst zijn schoen na een duel en gooide het ding toen maar van zich af toen hij geen vrije trap kreeg. Nadat Ajax-Denen Lasse Schone en Kasper Dolberg wat kansen hadden gemist, eiste Balo de hoofdrol weer voor zich op. Eerst pakte hij na een halfuur geel na een superdomme overtreding. 2 minuten scoorde hij. Typisch Balotelli.

Kardinale fout

Waar je Ajax in de 1e helft tam kon noemen, was het in de 2e helft vol strijd. Al na 4 minuten zagen Keizer en zijn mannen daar het resultaat van. De zo belangrijke uitgoal kwam wel tot stand na wat hulp van keeper Yoan Cardinale. Na een fout van hem werkte Donny van de Beek de bal in het doel. Hij vierde het prachtig, met 3 en 4 vingers voor jeugdvriend Nouri (rugnummer 34).

Ajax beter

Na de 1-1 was Ajax gewoon beter dan Nice. Verdediger Nick Viergever maakte bijna de 1-2 na dik een uur, net als Davinson Sanchez zo'n 10 minuten later. Hij raakte de lat. 8 minuten voor tijd was invaller David Neres op weg naar het strafschopgebied, maar een supporter op het veld stoorde hem. Niemand weet wat daar uit had kunnen komen...

De Jong en Nice zetten aan

Een andere invaller, Frenkie de Jong, had in de slotfase nog 2 kansen van afstand op te scoren. Sowieso was Ajax aan het stormen aan de Franse kant. Gescoord werd er niet. Sterker: Ajax kwam nog goed weg en liep nog bijna tegen een penalty en/of een doelpunt aan toen Nice een paar keer aanzette in de blessuretijd. Met 1-1 mogen alle partijen dan ook tevreden zijn. Zeker voor Ajax een topprestatie.