Belgische verdediger krijgt rood door 'twee vallende bomen' (video)

Instagram

admin • 11:16, 13-03-2017 / Laatste Update: 04:47, 07-01-2024

Los Angeles Galaxy is zondag op de 2e speeldag in de Amerikaanse Major League Soccer tegen een 0-1 thuisnederlaag tegen de Portland Timbers aangelopen. Bij Galaxy kreeg aanvoerder Jelle Van Damme in de 34e minuut een wel erg bizarre rode kaart.

LA kwam in het eigen StubHub Center in Carson al na 8 minuten op achterstand na een doelpunt van Diego Chara. In de 31e en 34e minuut kreeg Van Damme 2 keer geel, maar dat bleek niet terecht. Op de beelden was namelijk duidelijk te zien dat hij zijn tegenstanders niet eens had geraakt. Na afloop van het duel postte de Belgische verdediger een video op Instagram van de 2 duikende mannen. "Als een boom in een bos valt zonder dat die ook maar aangeraakt werd, verdient dat dan een gele kaart? Zijn er duikende emoji's? Dit is een grap, geen commentaar. 2 bomen die omver vielen, 2 gele kaarten."

Schorsing dreigt na filmpje

LA Galaxy hoopt in ieder geval dat zijn aanvoerder niet geschorst wordt na diens uitsluiting. Uiteindelijk bleef het 0-1, voor de ploeg van Van Damme is het al de 2e nederlaag in het nieuwe MLS-seizoen. Op speeldag 3 moet LA Galaxy komend weekend naar Real Salt Lake.