Amateurwedstrijd in Utrecht tijdelijk gestaakt na ‘Jan Vertonghen-goal’: ‘Hadden punten hard nodig’

26 mei 2022

Pro Shots
amateurwedstrijd-tijdelijk-gestaakt-na-jan-vertonghen-goal-fun

Amateurvoetballer Desley Bransen voelde zich donderdag even Jan Vertonghen. In 2008 scoorde de Belg, toen nog bij Jong Ajax, na een scheidsrechtersbal terwijl hij de bal wilde terug geven aan de tegenstander. Dat gebeurde Bransen namens Westlandia tegen Hercules in de 3e divisie.


Na een klein uur spelen, bij een 3-1 voorsprong voor Hercules, gebeurde het opvallende moment: 3-2 dus. In 1e instantie wilde Westlandia geen goal 'teruggeven', maar na een tijdelijke staking gingen Bransen en co toch akkoord.

35 meter
Bransen schoot dus per ongeluk raak. Dat was van zo'n 35 meter afstand tot het doel van de tegenstander. "Ik wilde de bal gewoon terug naar de keeper van Hercules spelen maar de wind kwam eronder", aldus Bransen tegen het Algemeen Dagblad. "Ik vind dat die keeper hem gewoon had moeten hebben."

Het deed de aanwezige supporters denken aan de goal van Vertonghen tegen Cambuur, 14 jaar geleden. "Ja, die komt me ook bekend voor. Maar die was van eigen helft, toch?", merkte Bransen op. Na dat de scheidsrechter een korte pauze inlaste, gunde Westlandia de tegenstander dan toch de 4-2. "We hebben de punten hard nodig, maar er speelde van alles. Het was beter voor onze reputatie om het zo op te lossen."

Westlandia verloor overigens met 6-3 van Hercules en daardoor dreigt degradatie naar de hoofdklasse.

Check hier het moment van Vertonghen uit 2008: