Chaos op amateurveld: 10 keer geel, rood voor elftalleider, speler dovenelftal boos

31 januari 2023

ProShots

Op de amateurvelden gebeuren de kolderiekste dingen. Zo ook afgelopen weekend bij Enkhuizen tegen Saenden (2-3). Dankzij het Noord-Hollands Dagblad weten we wat daar zoal mis ging.


Samenvatting: er waren 10 gele kaarten, 1 rode voor een elftalleider (Chris Ilonga) die na afloop werd gegeven en een opstootje rondom speler Ferry Heijnis.

Laatstgenoemde komt uit voor het Nederlands dovenelftal. Een speler van Enkhuizen schold hem uit voor 'dove', waarna hij verhaal ging halen. Daar kreeg hij zijn 2e gele prent voor.

Warrig
Elftalleider Ilonga van Saenden zei daarover: "Ik heb het niet zelf gezien, want ik probeerde Ferry uit de buurt van die Enkhuizen-speler te houden, maar hij had ’te dicht in zijn zone gestaan’ volgens de scheidsrechter. Als er iets gebeurt, zoals met Ferry, dan nemen ze het voor elkaar op en staan er wel wat te veel haantjes in het veld."

Saenden-trainer Guillaume Groot was ook niet te spreken over de scheids. "Daarna floot hij nogal warrig, naar 2 kanten overigens."

Onderzoek
Enkhuizen-trainer Gregory van Sauers wil praten met zijn speler die iets naar Heijnis zou hebben geroepen. "Ik weet dat er iets is geroepen. Wat precies durf ik niet met zekerheid te zeggen. Maar we gaan dit als club onderzoeken en mogelijk volgen er consequenties."