DFS toont karakter bij SDC Putten

21:37, 11-10-2014 / Laatste Update: 09:36, 13-12-2023

PUTTEN – DFS toonde karakter bij SDC Putten, nummer twee van de hoofdklasse A zaterdag. De Opheusdenaren stonden halverwege nog met 2-0 achter, maar de ploeg pakte na een sterke slotfase verdiend een punt: 2-2.

In de 33ste en 34ste minuut leidden twee persoonlijke fouten achterin tot evenzoveel Puttense doelpunten: 2-0. Doelman Richard Arends hield DFS daarna met enkele prima reddingen in de wedstrijd.

In de tweede helft tapte DFS uit een ander vaatje. Na twintig minuten schoot Sebastiaan Kolff de bal van 25 meter stijf in de kruising en werd het weer een open wedstrijd.

DFS kreeg mogelijkheden, want twintig minuten voor tijd stond SDC Putten ineens met tien man. Een overtreding op Milenko Visser werd met direct rood bestraft.

Daarna kreeg DFS een veldoverwicht. Eigenlijk kwam de thuisclub er niet meer aan te pas. De gelijkmaker kon niet uitblijven en die viel dan ook zeven minuten voor tijd. Een half schot van de net ingevallen Melvin van Osenbruggen, dat ook nog eens van richting werd veranderd, verdween in de touwen: 2-2.

In de slotfase schoot Ted Heijckmann nog een bal op de benen van de doelman, anders had DFS zelfs drie punten gepakt.