DOVO sterkste in streekderby tegen VVA’71

21:02, 04-10-2014 / Laatste Update: 12:30, 13-12-2023

VEENENDAAL - In de hoofdklasse A heeft DOVO op sportpark Panhuis met 3-1 gewonnen van streekgenoot VVA’71.

De thuisploeg zette de Achterbergers al in de negende minuut op achterstand. Na een solo van Roy Bakkenes kwam de bal voor de voeten van Leon Toonen, die simpel de 1-0 intikte. Na balverlies op het middenveld van VVA’71 kwam de ploeg van Hans Kraay jr in de 22ste minuut op 2-0 door een schuiver van Rik van der Eerden.

Vijf minuten later schoot Rogier Gerritsen voor de bezoekers een vrije trap fraai binnen voor de 2-1 en kwamen de mannen van Johan de Man weer terug in de wedstrijd. Twee minuten na de rust was de 3-1 een kopie van het eerste doelman. Weer was het uitblinker Roy Bakkenes die de pass gaf op Leon Toonen. De topscorer faalde niet.

VVA’71 kon er weinig tegenover zetten en DOVO kreeg steeds meer ruimte voor de combinaties. Het was aan doelman Jaimy Schaap te danken dat de score niet verder opliep. De van DOVO overgekomen sluitpost stopte  in de 83ste minuut een door Rik van der Eerden ingeschoten strafschop na een overtreding op invaller Jan Struijk.

Bij het eindsignaal van oud-toparbiter Ruud Bossen bleven de punten verdiend in Veenendaal. Op de ranglijst is DOVO VVA’71 nu gepasseerd naar de vijfde plaats.