HSC’21 na ruime thuiszege boven degradatiestreep

19:36, 26-10-2014 / Laatste Update: 10:06, 13-12-2023

HAAKSBERGEN – In de topklasse behaalde HSC’21 zondagmiddag thuis de derde zege van dit seizoen. Het won met ruime cijfers (5-1) van ADO’20. De ploeg van trainer Eddy Boerhof staat daardoor nu weer boven de degradatiestreep.

HSC’21 begon goed aan de wedstrijd. Het kreeg binnen zeven minuten al drie kansen, waarvan de eerste twee van Stef Ottink en Bas ter Hogt niet in het doel van de Heemskerkenaren belandden. Het was spits Remy Raterink die bal met een volley via de paal binnenschoot (1-0).
In de 23e minuut rondde Mart Schutten een mooie aanval van de thuisploeg succesvol af (2-0). Vijf minuten later wist ADO’20 de tegentreffer te scoren (2-1). Die kwam werkelijk uit het niets. Clive Keus schoof de bal onder HSC-doelman Jeffrey Brammer door.
Aan het begin van de tweede helft vergrootte HSC de voorsprong. Het was Burak Basut die de 3-1 aantekende. In de 78e minuut kopte Raterink de 4-1 binnen voor de Haaksbergenaren. Hij maakte vijf minuten nadien zijn derde treffer van de middag (5-1). Dat werd ook de eindstand.
In de slotfase kreeg doelpuntmaker Keus van ADO’20 nog een rode kaart, nadat hij Kelvin Veensma van HSC onderuit had geschopt.

HSC’21 – ADO’20 5-1 (2-1)
7. Raterink 1-0, 23. Schutten 2-0, 28. Keus 2-1, 48. Basut 3-1, 78. Raterink 4-1, 83. Raterink 5-1.

HSC’21: Brammer, Van Dijk, Basut, Veensma, Verschoor, Nieuwboer (72. Soumaoro), Goorman, Schutten, Ottink, Raterink, Ter Hogt (63. Bouwmeister).
Scheidsrechter: D’Onorio.
Rode kaart: 88. Keus (ADO’20).