Rondje langs de amateurvelden: ‘We maken een kleine kans’

19 september 2017

ProShots

Yes, we mogen weer: de strijd om de KNVB beker barst weer los! Aan het einde van deze dinsdagmiddag is de aftrap van de 1e ronde in het bekertoernooi waar top- én amateurclubs aan meedoen. De meeste topclubs komen pas woensdag en donderdag in actie, maar een aantal amateurclubs mag deze dinsdagavond al aan de bak. Durven ze stiekem te dromen van een bekersprookje? Sportnieuws.nl deed een steekproefje onder de clubs.


Rijnburgse Boys - Heracles Almelo (19:45 uur)
Zonder twijfel de amateurclub met de zwaarste kluif deze dinsdag. De Rijnburgse Boys is namelijk de enige club die het op moet nemen tegen een Eredivisie-club. Maar dat vinden ze in Rijnsburg niet eens zo erg. "Het blijft altijd bijzonder, tegen een profclub. We spelen vanavond (dinsdagavond, red.) voor de 15e keer tegen een Eredivisieclub." De resultaten van die wedstrijden zijn niet echt hoopgevend, want alleen Willem II werd ooit eens verslagen. Maar toch blijven ze stiekem hopen op een stunt: "Als we heel reëel zijn, kunnen we niet van een Eredivisie-club winnen. Ze zijn beter, trainen vaker, hebben een betere conditie en meer kwaliteit. Toch gaan we voor de volle 100% voor de winst."Sparta Nijkerk - FC Eindhoven (19:45 uur)
In Nijkerk houden ze vast aan het verleden: "We hebben al eens eerder gestunt tegen topclubs, tegen Excelsior bijvoorbeeld. Natuurlijk gaan we vol voor de winst, maar dat is wel lastig. Het is een klein kansje, want er zit nogal wat niveauverschil tussen. We moeten gewoon kijken hoe lang we het vol kunnen houden." Of er dan in ieder geval gerekend kan worden op de onvoorwaardelijke steun van het publiek, is ook nog maar de vraag: "We hebben geen voorverkoop gehouden, omdat de wedstrijd doordeweeks is en we daarom geen topdrukte maar een gezellige drukte verwachten."GVVV - FC Dordrecht (19:45 uur)
De strijd om de KNVB beker lijkt in Veenendaal een stuk minder te leven dan bij de andere amateurclubs. Er worden zelfs minder toeschouwers verwacht dan bij een gewone competitiewedstrijd: "FC Dordrecht is niet echt een tegenstander die aanspreekt hier in de regio. We hebben pas 150 kaarten verkocht, maar we verwachten toch tussen de 800 en 1000 man vanavond. Normaal hebben we met competitiewedstrijden tussen 1100 en 1200 toeschouwers," Eigenlijk zonde, want het belooft best een spannende wedstrijd te worden: "Wij zijn de subtop in het amateurvoetbal en zij zitten in de onderste regionen van de Jupiler League, dus we hebben best wel gelijke kansen. We verwachten een sportieve wedstrijd met veel kansen voor beide teams."vv Zwaluwen - FC Den Bosch (17:00 uur)
In Vlaardingen is iedereen wel super enthousiast en wordt er gehoopt op een stuntje tegen de Bosschenaren. "Maar we zijn wel realistisch, dus we houden er ook rekening mee dat het gauw klaar kan zijn. Natuurlijk hopen we op een mooie stunt." Of er ook een beetje publiek op de wedstrijd afkomt, blijft nog even spannend. Het tijdstip van de aftrap is al vroeg en voor de meeste mensen verre van ideaal: "We hebben tot nu toe 600 kaarten verkocht en we verwachten niet veel extra toeschouwers meer. Het zullen voornamelijk mensen van de club zijn die op de wedstrijd afkomen, maar misschien ook wat mensen uit Spijkenisse en omstreken."SC Genemuiden - De Treffers (19:45 uur)
De rust zelve, zijn ze in Genemuiden. Iedereen is daar verrassend relaxed vlak voor het bekerduel tegen De Treffers. "We hebben al een aantal keer eerder meegedaan in de KNVB beker, dus we weten nu wel een beetje waar we aan toe zijn. De meeste voorbereidingen hebben we ook al gehad." Ook in Genemuiden wordt niet al te veel publiek verwacht: "Het is natuurlijk een minder aantrekkelijke wedstrijd, omdat we niet tegen een Eredivisie-club spelen. We hebben daarom ook maar geen voorverkoop gedaan. We verwachten alsnog tussen de 500 en 700 toeschouwers. Ons doel? Een ronde verder komen natuurlijk!"Nog meer amateurclubs in actie
Verder komen de volgende amateurclubs ook nog in actie dinsdagavond:

Kozakken Boys - De Graafschap (19:45 uur)

vv Noordwijk - Fortuna Sittard (19:45 uur)

Barendrecht - Go Ahead Eagles (19:45 uur)

Quick Boys - FC Volendam (19:45 uur)