Van stunten bij Roda JC naar drama voor amateurclub Meerssen: ‘Alles is weg, ongelooflijk triest’

3 augustus 2020

BSR Agency

De kantine van de Limburgse amateurvoetbalclub SV Meerssen is volledig afgebrand, tot groot verdriet van Bert van Marwijk. De ex-bondscoach van het Nederlands elftal heeft een sterke band met de club, en is dan ook behoorlijk van slag.


Het waren voor SV Meerssen uit het gelijknamige Limburgse dorpje een paar dagen van uitersten. Vrijdagavond stuntte de hoofdklasser door nota bene op bezoek bij Roda JC een oefenduel te winnen: 2-3. In de nacht van zaterdag op zondag volgde een drama, toen de kantine van de club volledig afbrandde. Het clubhuis bleek niet meer te redden en ook de toegang naar de businessruimte en een kleedkamer zijn verwoest.

'Dat is allemaal weg'
Een paar uur later stond Van Marwijk dan ook zeer verdrietig voor de camera van 1Limburg. "Ik schrik hier ongelooflijk van", aldus de oud-trainer van onder meer Feyenoord, Oranje en Borussia Dortmund. "Ik weet hoe de kantine er aan de binnenkant uit zag, de hele geschiedenis van de club hing daar. Dat is allemaal weg... Ongelooflijk triest.”

40 jaar in Meerssen
Van Marwijk woont al meer dan 40 jaar in Meerssen en voordat hij zijn trainerscarrière in het betaald voetbal begon bij Fortuna Sittard, was hij een paar jaar trainer bij SV Meerssen. "Ik heb wel binding met de club, ja. Mijn kleinzoons hebben hier allebei gespeeld, mijn eigen kinderen hebben hier rondgelopen en gespeeld."

Drama voor het dorp
Niet alleen voor hem persoonlijk, maar voor het hele dorp is het een drama. "Zoals in veel dorpen staat de voetbalclub hier echt centraal. Gezinnen die niet kunnen wachten op het weekend. Kinderen die bij er voetballen, pa is misschien leider of coach, moeder helpt misschien in de kantine. Voor hele gezinnen is het een heel belangrijke sociale factor. Nog niet zo lang geleden hebben we hier het 100-jarig bestaan gevierd, en dan nu dit... Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik moet zeggen."