Ai! Contract Telstar-speler ontbonden na ziek melden voor tripje Spurs – Ajax

6 mei 2019

BSR/SOCCRATES

Jordie van der Laan wilde dolgraag naar de wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Ajax, maar er was 1 probleem: de speler van Telstar moest die dag gewoon trainen. Van der Laan besloot zich ziek te melden en heeft daarom nu geen contract meer in IJmuiden.


Waarom de speler dit smoesje gebruikte? "Ik was ervan overtuigd dat ik geen vrij zou krijgen van de training", zegt hij tegen de IJmuider Courant. Bij deze beslissing heb ik meegenomen dat wij met Telstar nergens meer voor speelden (...). In elk ander geval zou ik absoluut niet naar Londen zijn gegaan."

3 keer in beeld
Van der Laan besloot naar Londen te vertrekken en gaf later alsnog bij de club aan dat hij niet ziek was. "Het was dus niet zo dat mensen van de club verbaasd waren mij op tv-beelden te herkennen. Op dat moment waren ze namelijk al op de hoogte. Het blijft overigens wel bijzonder dat ik met mijn dikke kop 3 keer in beeld ben gekomen."

Geen contact meer
Van der Laan, die dit seizoen slechts in 7 competitiewedstrijden in actie kwam voor Telstar, had een aflopend contract en zou deze zomer sowieso vertrekken bij de Keuken Kampioen Divisie-club. Nu heeft de speler, in overleg met de club, het contract per direct ontbonden.