Ajax lachend en fluitend voorbij onthutsend zwak NEC

Martijn Baars • 23:36, 08-04-2017 / Laatste Update: 01:41, 08-01-2024

Ajax heeft de druk op Feyenoord optimaal verhoogd. In Nijmegen had de ploeg van trainer Peter Bosz geen kind aan NEC. Na 8 minuten stond het al 0-2 via een eigen goal van Wojchiech Golla en een doelpunt van David Neres. Daarmee was de basis gelegd voor de uiteindelijke 5-1 zege van de Amsterdammers.

NEC liet Ajax eigenlijk de hele eerste helft doen wat het wilde. De wedstrijd leek af en toe meer op een trainingspartijtje dan op een Eredivisie-duel. Niet gek ook daarom dat NEC na de nederlaag onder de degradatiestreep is beland.

Mooie lob van invaller Kadioglu

Na rust, waarin Ajax een 3-0 voorsprong kon bespreken na een mooie goal van Bertrand Traoré, werd NEC iets beter. Na een counter lobte invaller Ferdi Kadioglu de 1-3 over André Onana heen. Dat leek de aanzet op een offensief van de Nijmegenaren, maar het was juist Ajax dat er lachend met de winst vandoor ging.

Ziyech-time

Eerst speelde Traoré zich prima vrij in de Nijmeegse zestienmeter en maakte daar zijn 2e van de avond: 1-4. Vervolgens was het ook weer eens tijd voor een goal van Hakim Ziyech. Hij dolde ongeveer half Nijmegen, alvorens hij de bal in de verre hoek schoof voor de 1-5.

Feyenoord blijft koploper

Feyenoord komt zondag in actie en moet uit naar PEC Zwolle. Tenzij de Rotterdammers met 20-0 verliezen, blijft Feyenoord hoe dan ook koploper.

Donderdag wacht Schalke 04 in de Amsterdam Arena voor de kwartfinale van de Europa League. Wij gingen alvast spioneren in de Veltins-Arena en legden de Duitse tegenstander van Ajax onder de loep.