Ajax stelt fans teleur met slappe zege op NAC in eigen huis

Martijn Baars • 19:37, 04-02-2018 / Laatste Update: 20:38, 07-01-2024

Het was niet best wat Ajax op de mat legde tegen NAC Breda. De 3-1 zege was dan ook geen schim van de 0-8 zege in Breda eerder dit seizoen. Blijkbaar hoopten de fans in de Amsterdam Arena op een herhaling, want bijna de hele wedstrijd floten ze de eigen ploeg uit.

Dat kwam vooral door de slappe instelling van de spelers. NAC kwam fel uit de startblokken en scoorde binnen de 10 minuten de verdiende 0-1. Thierry Ambrose schoot een afgeslagen bal op randje 16 keihard achter doelman André Onana.

Orde op zaken

Ajax stelde nog voor rust wel orde op zaken. Via goals van Donny van de Beek (kopbal na voorzet Kluivert) en David Neres (mooie solo) stond het na 45 minuten 2-1.

In de slotfase nog 3-1 en rood

Vooral het feit dat die stand na rust niet veel verder werd opgevoerd, stootte tegen het zere been van de Ajax-fans. In de slotfase kreeg NAC-speler Bart Meijers nog zijn tweede gele kaart en dus rood. Uit die overtreding scoorde Hakim ZIyech uit een mooie vrije trap nog de 3-1. Hij vierde zijn treffer door boze gebaren richting het publiek te maken.

Toch zal het iedereen in Amsterdam uiteindelijk een worst wezen, want de 3 punten zijn binnen. De achterstand op koploper PSV blijft door de zege nog 7 punten.

Een hoogtepuntje was er voor Noussair Mazraoui. Hij maakte zijn debuut voor Ajax door in de slotfase David Neres te vervangen.