Ajax weer samen met PSV op plek 2: Fortuna vertrekt met lege handen uit Amsterdam

Brian Vesseur • 20:38, 09-04-2023 / Laatste Update: 02:56, 08-01-2024

Ajax heeft zondagmiddag/-avond met 4-0 gewonnen van Fortuna Sittard. Steven Berghuis was in de 1e helft de grote man bij de thuisploeg. Hij scoorde 2 keer. Ajax staat nu weer 2e in de Eredivisie, samen met PSV.

Koploper Feyenoord heeft een voorsprong van 5 punten, maar komt zondagavond (20.00 uur) nog in actie tegen RKC Waalwijk.

Grillitsch in de basis

Ajax-trainer John Heitinga deed 1 verandering aan zijn opstelling, ten opzichte van de halve finale van de beker tegen Feyenoord afgelopen woensdag. Florian Grillitsch mocht zijn opwachting maken. Hij verving de geblesseerde Mohammed Kudus. Ook Youri Baas stond dus weer in de basis. In de rust werd hij vervangen voor de 17-jarige Jorrel Hato.

Na de 2 goals van Berghuis in de 1e helft, maakte Steven Bergwijn er vroeg in de 2e helft 3-0 van. De assist kwam op naam van Berghuis, die een topmiddag beleefde. Grillitsch verliet halverwege de 2e helft het veld. Voor hem kwam een debutant in de ploeg: De 18-jarige Silvano Vos.

Nog een debutant

Daar bleef het niet bij, want ook Mika Godts kwam een paar minuten voor tijd in het veld. Dat gebeurde vlak na de 4-0 van Kenneth Taylor.