AZ wint saaie wedstrijd in Heerenveen dankzij krankzinnige inswinger Idrissi

BSR/SOCCRATES

admin • 19:35, 27-01-2019 / Laatste Update: 12:25, 12-12-2023

Het was een beetje een domper na de sensationele Klassieker van eerder op de middag: sc Heerenveen - AZ. Wat op zich best een leuke wedstrijd had kunnen worden, werd uiteindelijk een best wel saaie wedstrijd. AZ won met 2-0, mede dankzij een wel heel bijzonder doelpunt van Idrissi.

De 1e helft kende sowieso al amper hoogtepunten. Beide ploegen kwamen amper tot kansen en niet verrassend gingen ze met 0-0 aan de thee, hopend dat de 2e helft toch wat meer spektakel op zou leveren.

Toch was het een beetje de wedstrijd van de missers. Seuntjens kreeg weer een tal van kansen, maar wist er geen 1 te verzilveren. Idrissi schoot in de slotfase vanaf 5 meter keihard op de lat, terwijl eerder een aantal medespelers ook al grote kansen om zeep hielpen. Gelukkig was er Floranus van Heerenveen die wel wist te scoren, alleen in het verkeerde doel: 0-1.

Idrissi's inswinger

De 2e goal van AZ was het enige, maar dan ook wel échte hoogtepunt van de wedstrijd. Terwijl heel Heerenveen de organisatie bij een corner probeert te regelen, krult Idrissi de bal zomaar vanaf de cornervlag in een leeg doel: een inswinger! Hét absolute moment van de wedstrijd. AZ neemt 3 punten mee terug naar Alkmaar.