AZ door zege op Emmen nu grootste outsider voor de titel

Soccrates Images

Brian Vesseur • 23:02, 10-11-2019 / Laatste Update: 09:03, 05-01-2024

AZ kende zondagavond geen moeite met FC Emmen. In Den Haag werd het 3-0, waardoor AZ nu steviger op de 2e plek staat in de Eredivisie. De achterstand van de Alkmaarders op koploper Ajax is 6 punten. PSV staat weer 5 punten achter AZ.

Teun Koopmeiners scoorde na 36 minuten het openingsdoelpunt, Myron Boadu maakte vlak voor rust de 2-0. Calvin Stengs - net als Boadu voor het eerst geselecteerd voor Oranje - maakte in de tweede helft de 3-0. Voor Boadu was het zijn 7e doelpunt in de competitie. Hij heeft ook al 5 assists afgeleverd.

Boadu staat op 7, Stengs heeft er 3 en Koopmeiners heeft er 5 in de Eredivisie. Samen hebben zij bijna de helft van de AZ-doelpunten gescoord. Na 13 wedstrijden staat AZ op 31 doelpunten voor.