Bosvelt degradeert met Jong FC Twente naar Derde Divisie

Martijn Baars • 20:24, 08-04-2017 / Laatste Update: 11:01, 08-01-2024

Jong FC Twente is gedegradeerd uit de Tweede Divisie. De ploeg van trainer Paul Bosvelt ging op eigen veld met 0-3 onderuit tegen Kozakken Boys en zag Jong Vitesse en Spakenburg wel winnen.

Hierdoor is de achterstand van de beloften van FC Twente 4 wedstrijden voor het einde van het seizoen dusdanig dat degradatie een feit is.

Slechte openingsfase

Het duel met Kozakken Boys verliep voor Jong FC Twente al vanaf de openingsfase slecht. De beloften kwamen al na 3 minuten op achterstand door een doelpunt van Mendes Moreira. Halverwege de eerste helft verdubbelde El Azzouti de voorsprong voor Kozakken Boys. Na rust probeerde Jong FC Twente terug in de wedstrijd te komen. Nadat doelpunten uit bleven zorgde Abdullahi vlak voor tijd voor de definitieve beslissing.

Wachten op Spakenburg

Omdat Spakenburg - Jong AZ een uur later begon, was het nog even afwachten welke gevolgen de nederlaag zou hebben. De ploeg uit het vissersdorp behaalde een verrassende 1-0 zege op kampioen Jong AZ. Door die overwinning en de overwinning van jong Vitesse tegen HHC Hardenberg is de degradatie van Jong FC Twente een feit.

Jong FC Twente zal komend seizoen uitkomen in de Derde Divisie. De Enschedeërs hebben de voorkeur uitgesproken voor de zondag. Mocht dat verzoek ingewilligd worden, staan voor volgend seizoen duels met HSC'21 en Quick'20 op het programma.