Büttner kan zich geen betere rentree voorstellen: meteen trefzeker

admin • 21:50, 28-01-2017 / Laatste Update: 18:16, 05-01-2024

Alexander Büttner was vanmiddag in zijn eerste wedstrijd na zijn terugkeer in het geel-zwart direct van waarde voor Vitesse. Hij speelde 45 minuten met Jong Vitesse in het tweede divisieduel tegen UNA en scoorde de 2-0. Bij de eerste goal van Anil Mercan was hij aangever. Punten leverden het de Arnhemmers niet op. De ploeg uit Veldhoven draaide na rust de rollen volledig om: 2-3.

De omroeper op Papendal gaf de tweede Vitesse-treffer aan Julian Lelieveld maar Büttner was na afloop beslist. "Een scherpe voorzet van mij, waarna niemand die bal nog aangeraakte, dus ik maakte hem. Ik vroeg het nog na bij Julian en die zei het ook. Een lekker begin dus", zei de speler die na avonturen bij Manchester United, Dinamo Moskou en Anderlecht na vierenhalf jaar weer terug is in Arnhem. "Ik ken iedereen hier nog, het voelt echt als thuiskomen."

Na 45 minuten maakte de Doetinchemmer, zeker nog niet topfit, plaats voor Leeroy Schorea en moest vervolgens lijdzaam toezien hoe Vitesse in een tijdsbestek van vier minuten de voorsprong weggaf. Tussen de 51ste en de 55ste minuut scoorden Brabanders Niek van Boekel (2-1) en Mart van de Gevel (tweemaal) eenvoudig tegen de toen piepjonge ploeg van trainer John Lammers.