Van Dijk schiet Oranje op zijn Duits naar groepswinst in Nations League

admin • 23:37, 19-11-2018 / Laatste Update: 23:22, 04-01-2024

Nederland heeft op Duitse wijze met 2-2 gelijkgespeeld tegen Die Mannschaft. In Gelsenkirchen stond Oranje lang tegen een 2-0 achterstand aan te kijken. Maar via Quincy Promes en de gelijkmaker van Virgil van Dijk in blessuretijd, pakte Nederland toch een punt. Een punt dat genoeg is om Frankrijk voorbij te gaan in de Nations League-groep.

Onherkenbaar Oranje

Van het Nederland dat afgelopen vrijdag wereldkampioen Frankrijk ondersteboven speelde, was in stadion van Schalke 04 weinig meer over. Al binnen 10 minuten lag de 1ste Duitse 'tor' achter doelman Jasper Cillissen. Timo Werner werd gelanceerd en de aanvaller van RB Leipzig schoot met een fraai schot van buiten de 16 raak.

Niet veel later belandde Oranje van de regen in de drup. Een afstandsschot van Leroy Sané, waar Cillissen wel wat meer mee had kunnen doen, zorgde voor de 2-0. Nederland kon daar maar weinig tegenover zetten.

Debuut Dilrosun

Ryan Babel moest zich vlak voor rust geblesseerd laten vervangen, waardoor Javairô Dilrosun zijn allereerste minuten in Oranje mocht maken. Dat was het ook meteen het enige positieve punt van de hele avond, want Oranje speelde een slechte wedstrijd.

Totdat Quincy Promes een kleine 10 minuten voor tijd wat terug deed voor Nederland met een prima schot. Met een aanvalsoffensief lukte het Oranje toch nog om gelijk te maken via Virgil van Dijk. Geen betere manier om gelijk te maken tegen Duitsland dan op typisch Duitse wijze.