Hier kun je op bieden bij een veiling van de Nederlandse profclubs

6 juli 2020

EPA

Een gesigneerd Groningen-shirt van Arjen Robben, de handschoenen van Ronald Koeman junior, een stukje kunstgras uit het stadion van ADO Den Haag en een kopje koffie drinken met trainer Adrie Koster van Willem II. Het zijn een paar van de honderden items die de Nederlandse voetbalclubs deze week aanbieden op een onlineveiling.


De opbrengst van de veiling, onderdeel van de Meer dan Voetbal-week, gaat naar de maatschappelijke projecten van de 34 profclubs. De ploegen uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie voeren jaarlijks honderden maatschappelijke projecten en activiteiten uit.

Speciale shirts
De clubs bieden onder meer shirts aan met handtekeningen van alle selectiespelers. Ook zijn er enkele speciale exemplaren, zoals het shirt dat international Matthijs de Ligt droeg tijdens een EK met Oranje onder 17 en het jubileumshirt van FC Den Bosch voorzien van een handtekening van oud-spits Ruud van Nistelrooij.

Op de officiële teamfoto van PSV
PSV biedt op de veiling een plek aan op de officiële teamfoto voor komend seizoen, Ajax laat een wedstrijd als mascotte veilen en fans van FC Emmen kunnen bieden op een rondje golfen met verdediger Glenn Bijl. De veiling begint maandag en loopt tot en met zondag 12 juli.