Dubbel feest voor De Graafschap: wint degradatiekraker op eigen verjaardag

BSR/Soccrates

admin • 22:56, 01-02-2019 / Laatste Update: 09:59, 05-01-2024

De Graafschap en NAC Breda stonden tegenover elkaar in de strijd tegen degradatie. De Superboeren begonnen de wedstrijd op plek 18 met 15 punten, slechts 1 puntje minder dan de de club uit Breda. De Graafschap viert vrijdag de 65e verjaardag en deed zichzelf 3 dikke punten cadeau tegen concurrent NAC.

Meteen na het beginsignaal was het duidelijk wat het strijdplan van Henk de Jong was: NAC onder druk houden. De Graafschap begon fel, hield het tempo hoog en wilde de bezoekers niet de kans geven om in de wedstrijd te komen.

Na wat kansjes aan beide kanten van het veld maakte Delano Burgzorg de bevrijdende openingstreffer voor de Superboeren. Youssef El Jebli gaf de bal heerlijk achter het standbeen mee, Burgzorg schoot op doel en Benjamin van Leer ging in de fout. Zo kwam de Vijverberg al snel in de juiste feeststemming, en kwam de thuisploeg tot het rustsignaal niet meer in de problemen.

El Jebli schiet heerlijk raak

Vlak na rust (49e minuut) mocht El Jebli voor een vrije trap aanleggen rond het strafschopgebied van NAC. Dit schot kon Van Leer onmogelijk houden. De middenvelder maakte de 2-0 en krulde de bal heerlijk in de kruising.

In de allerlaatste minuut van de blessuretijd mocht het thuispubliek nog 1 keer juichen. Leeroy Owusu maakte het feest compleet en schoot een vrije trap heerlijk binnen: 3-0.

Stuivertje wisselen op de ranglijst

Met dank aan de 3-0 overwinning stijgt De Graafschap 1 plekje op de ranglijst. Zij staan nu met 18 punten op de 17e plek. NAC zakt meteen een plaats en komt onderaan te staan met 16 punten uit 20 wedstrijden.

FC Groningen staat 16e, net als de club uit Doetinchem, met 18 punten, maar heeft een veel beter doelsaldo. De Groningers komen op zaterdagavond nog in actie tegen Willem II en hebben dan kans om een gaatje te slaan met de onderste 2 clubs.