Scheidsrechter Bos geeft fout bij Utrecht – Go Ahead toe: ‘Had een penalty moeten geven’

18 maart 2023

Scheidsrechter Alex Bos heeft na afloop van de eredivisiewedstrijd tussen FC Utrecht en Go Ahead Eagles (1-2) toegegeven dat hij fout zat bij zijn VAR-beslissing en daarmee de Deventenaren een penalty onthield. Bij ESPN gaf de leidsman toe dat hij een strafschop toe had moeten kennen.


De 28-jarige arbiter vond dat het leer op de steunarm van Utrecht-verdediger Ramon Hendriks kwam. "Hij (Bos) zei tegen mij dat hij hem kon geven", zei de 21-jarige Hendriks voor diezelfde camera's na afloop. Bos zelf stak de hand in eigen boezem en gaf de fout toe.

Scheids geeft fout toe
"Ik ging bij de VAR-check op zoek naar de steunarm (Hendriks), maar dit is gewoon niet goed", aldus Bos. "Dit had een penalty voor Go Ahead Eagles moeten zijn." Het voorval liet veel spreekwoordelijke stof opwaaien op met name social media.

"Ik zoek bij de VAR een bevestiging van het beeld dat ik dan verkeerd heb gezien. Dit was overduidelijk geen steunarm meer, maar: penalty voor Eagles." Men begreep simpelweg niet hoe deze handsbal niet meteen een strafschop kon zijn: