Veerkrachtig Volendam boekt zwaarbevochten maar verdiende zege op RKC

Trevor Wagener • 21:41, 14-01-2023 / Laatste Update: 08:17, 12-12-2023

FC Volendam heeft zaterdagavond in een heerlijke kraker 3 héél belangrijke punten in strijd om degradatie geboekt. Op eigen veld werd RKC na een achterstand diep in de 2e helft alsnog verslagen: 2-1.

Hiermee kreeg de ploeg van trainer Wim Jonk wat het eigenlijk ook wel verdiende: Robert Mühren en Gaetano Oristanio hadden in de beginfase de beste kansen, maar hun inzetten belandden respectievelijk op de paal en lat. Kort voor rust schoot de bedrijvige Oristanio naast. Tussendoor mocht Derry John Murkin namens Volendam blijven staan van scheids Bas Nijhuis: zijn charge werd met slechts geel bestraft.

Na rust lieten de bezoekers ook van zich zien: nadat Julian Lelieveld zijn poging naast het Volendamse doel zag belanden, had Mats Seuntjens na een uur spelen wél het geluk aan zijn zijde voor 0-1. Volendam sloeg gelijk terug via Xavier Mbuyamba en dankte doelman Filip Stankovic na enkele heldhaftige reddingen.

Winst

In het slot kregen Jonk en consorten alsnog waar het zo naar snakte. Oristanio bediende Florent Da Silva, die de bal hard in de rechterbovenhoek loeide en daarmee het score-voordeel voor het eerst op de avond in Volendams voordeel zette. In de extra tijd raakte Mbuyamba met een kopbal nog paal, maar de benodigde overwinning kwam niet meer in gevaar.

Volendam staat na deze zege 16e, met 12 punten 16 wedstrijden. Zondag om 16.45 kruisen concurrenten FC Emmen (11 punten) en Cambuur (8) in een rechtstreeks duel de degens.