FC Groningen wint van tiental Vitesse, Loïs Openda doet niet alleen heel Arnhem pijn

Bart van der Wijst • 21:49, 22-01-2022 / Laatste Update: 08:36, 12-12-2023

FC Groningen heeft voor het eerst sinds 27 november 2021 weer eens een wedstrijd gewonnen in de Eredivisie. En niet de makkelijkste, op bezoek bij Vitesse werd met 3-1 gewonnen. Dat kwam mede doordat Loïs Openda al in de 1e helft een rode kaart kreeg.

Openda vocht enkele pittige duels uit met Groningen-verdediger Mike te Wierik. Tegen het einde van de 1e helft plante Openda een elleboogje in de ribbenkast van Te Wierik en na overleg met de VAR gaf scheidsrechter Dennis Higler een rode kaart.

Kansloze missie

Amper 3 minuten later profiteerde FC Groningen al van het verschil in aantallen. Hij kopte na een vrije trap van Tomas Suslov raak. Thomas Letsch greep in de rust in en wisselde maar liefst 3 spelers. Na de rust zocht Vitesse ook wel de aanval en dat zorgde natuurlijk voor ruimte aan de andere kant.

Eliazer Dasa zorgde met een eigen goal voor de 2-0 en invaller Daniel van Kaam maakte niet veel later de 3-0. Dominik Oroz, invaller bij Vitesse, profiteerde van een dikke blunder van Groningen-keeper Peter Leeuwenburgh.

Openda doet veel mensen pijn

De nederlaag werd natuurlijk ingeluid door die rode kaart van Openda. Daarmee deed hij niet alleen Vitesse-fans bij. Ook Scorito-spelers, een spelletje waar je met een x-bedrag spelers van de Eredivisie kunt selecteren die voor punten moeten zorgen, huilen. Gebruikers die deze week Openda hebben gekozen verdienden 48 minpunten.