FC Utrecht heeft geen enkele moeite met FC Twente

Brian Vesseur • 18:24, 09-04-2017 / Laatste Update: 04:14, 08-01-2024

FC Utrecht heeft in eigen huis met 3-0 gewonnen van FC Twente. Na een eerste helft zonder doelpunten, zorgden Gyrano Kerk, Nacer Barazite en Richairo Zivkovic in het tweede bedrijf voor de treffers.

De strijd tussen FC Utrecht en FC Twente was er eentje om de plekken die recht geven op Europees voetbal. Twente moest punten pakken om uit te lopen op Heerenveen en eventueel over AZ heen te gaan. Utrecht wilde winnen om het gat met nummer 5 Vitesse ook 5 punten te houden.

— FOX Sports (@FOXSportsnl) April 9, 2017

Beide ploegen wilden eerst goed georganiseerd staan achterin. Het leek voor Utrecht en Twente belangrijker om niet te verliezen, in plaats van om te winnen. In de eerste helft vielen er dan ook geen doelpunten.

In de tweede helft brak de wedstrijd open. Gyrano Kerk opende na ruim een uur spelen de score met een kopbal. De voorzet van Nacer Barazite, vanaf de rechterkant, was foutloos. Drie minuten later was het weer raak. Ditmaal was Kerk de aangever en Barazite de afmaker. Nick Marsman, de keeper van Twente, mag de fout zich aanrekenen. De bal van de middenvelder was makkelijk houdbaar.

Richairo Zivkovic werd voorafgaand aan de wedstrijd gepasseerd door Kerk. Na ruim een uur mocht hij alsnog invallen en de spits zorgde meteen voor de beslissing. Yassin Ayoub zag Zivkovic vrij staan, die vervolgens prima raak schoot.

Stand

Door de overwinning verstevigt Utrecht de 4e plek. Het staat nu 5 punten voor op Vitesse. Twente neemt de 7e plek in, 1 puntje achter AZ.