Feyenoord bekert door dankzij hattrick Guus Til: ‘Hoe wij soms kansen weggaven…’

29 juli 2021

Pro Shots / Kay int Veen

Guus Til is de matchwinner van Feyenoord na de 3-2 zege op FC Drita. Til scoorde een hattrick in de 2e voorronde van de Conference League. "Ik heb echt genoten", zegt Til voor de camera's van ESPN.


De wedstrijdbal onder de arm, stralend van oor tot oor. "Dat is fantastisch, natuurlijk!" Til heeft de fans in het stadion gemist, geeft hij aan.

In de 90e minuut scoorde Til de bevrijdende 3-2, zijn 3e doelpunt van de wedstrijd. "Ik heb ook nog een grote kans gemist. Ik denk dat ik er wel 5 had kunnen maken. Maar goed, dat doet er even niet toe. Ik heb er 3 gemaakt en we zijn door. Daar ben ik blij mee."

Goaltune
En bij een doelpunt gewoon lekker die goaltune van de Kuip meezingen. "De keren dat ik hier had gespeeld, had ik alleen maar verloren. Als je dan een goal om je oren krijgt en je hoort het nummer, dan is het even iets minder leuk. Ik heb nu ontzettend genoten."

Realistisch
Til sloot zijn ogen niet voor de realiteit en noemde het Europese avondje van Feyenoord ‘knotsgek'. "Hoe wij kansen soms ook weggaven... Maar goed, we hebben gewonnen. Dan is het vergeten. Ik denk wel dat we goed moeten analyseren. Drita speelde op de counter, dat deden ze goed. Maar wij waren af en toe totaal niet waakzaam."