Feyenoord heeft Senesi nodig in slotfase om RKC Waalwijk op de knieën te krijgen

BSR/SOCCRATES

admin • 19:40, 10-11-2019 / Laatste Update: 05:05, 07-01-2024

Feyenoord heeft (alweer) een hele lastige voetbalmiddag gehad. Tegen hekkensluiter RKC Waalwijk keken de Rotterdammers na 20 minuten opeens tegen een 0-2 achterstand aan. In de 2de helft werd alles op alles gezet om dat nog recht te breien en dat lukte maar net door in de slotfase de 3-2 te maken.

Darren Maatsen en Sylla Sow zorgden er in de 14de en 19de minuut voor dat Fred Grim al vroeg in de wedstrijd een beetje kon gaan ontspannen. RKC Waalwijk draait nog niet echt lekker dit seizoen, tot vanmiddag pakten de Brabanders pas in 2 wedstrijden punten. Gelijk tegen FC Twente en winst op Heracles Almelo. Het leek er lang op dat de ploeg van Grim zondag weer punten zou pakken, maar dat liep anders.

Nicolai Jørgensen helpt Feyenoord in het zadel

De Deense Spits van Feyenoord zorgde er in de 1ste helft al wel voor dat de achterstand behapbaar bleef en maakte in de 25ste minuut de 1-2. Nog voor rust repareerde Sam Larsson de schade helemaal door in de 40ste minuut voor de 2-2 te tekenen.

RKC houdt net geen stand

In de 2de helft had Feyenoord veel meer balbezit dan de bezoekers, pas in de 85ste minuut werd dat ook omgezet in een doelpunt door Marcos Senesi. De Argentijnse verdediger heeft het niet makkelijk tot nu toe in Nederland, maar zondag zal hij toch de gevierde man zijn na dit belangrijke doelpunt.

Zo staat Feyenoord na 13 gespeelde wedstrijden slechts op de 9de plek met 20 punten, de statistiken van een middenmoter in plaats van een topclub.. RKC Waalwijk kruipt met 4 punten uit 13 wedstrijden op gepaste afstand van nummer 17 VVV Venlo met 9 punten.