Feyenoord slacht AZ in eigen Kuip, hattrick Jørgensen

admin • 17:20, 12-03-2017 / Laatste Update: 13:30, 12-12-2023

Feyenoord heeft zich uitstekend hersteld van de nederlaag van vorige week tegen Sparta (1-0). In de eigen Kuip werd zondagmiddag overtuigend gewonnen van AZ: 5-2. Doelpunten kwamen er van het trio dat zo vaak het netje vindt: Nicolai Jørgensen (3), Jens Toornstra en Dirk Kuyt. Voor AZ scoorden Derrick Luckassen en Wout Weghorst.

Met Vermeer na maanden weer eens in de basis drong Feyenoord al vanaf minuut 1 aan. Maar ook AZ begon lekker via Jahanbakhsh en Van Overeem. Toch was het koploper Feyenoord dat al na 11 minuten scoorde. Na een heerlijke pass van Rick Karsdorp kwam de bal bij Jørgensen, die de bal met een sliding in de verre hoek knalde: 1-0. Het was alweer z'n 16e goal van dit seizoen.

2-0

Nog geen 9 minuten later leek de wedstrijd al beslist na een schitterende aanval van Feyenoord. Na meerdere hakjes kwam de bal bij El Ahmadi die voorgaf, waarna Jørgensen de bal op Toornstra gaf die er met een droge schuiver 2-0 van maakte.

Feyenoord had in de 1e helft totaal geen moeite met AZ. De Alkmaarse speelbal werd helemaal zoek getikt en Feyenoord kwam via Berghuis bijna op 3-0, omdat Krul een bal slecht wegwerkte. Via Garcia kreeg AZ nog de kans om de aansluitingstreffer te maken, maar de statistieken van de 1e helft zeiden eigenlijk genoeg.

De statistieken van de eerste helft:#feyaz (2-0) pic.twitter.com/B0xOajoDk0

— Feyenoord Rotterdam (@Feyenoord) 12 maart 2017

AZ sterk, toch 3-0

Na rust zocht AZ duidelijk naar openingen in de Feyenoorddefensie. De bezoekers waren de bovenliggende partij, zochten naar een goal, maar dat lukte niet. 13 minuten na rust werd de wedstrijd definitief beslist door weer een prima goal. Jørgensen kopte de bal goed naar Dirk Kuyt die hard uithaalde. Zijn bal verdween in de verre hoek via de paal in de goal: 3-0.

3-1

4 minuten later vond AZ eindelijk het net via Luckassen uit een vrije trap. De verdediger stond helemaal vrij bij de 2e paal en kon makkelijk binnenkoppen: 3-1. Bijna kwam AZ daarna ook nog tot 3-2 via Wout Weghorst, maar de bal ging via een sliding over het doel.

Hattrick Jørgensen

Feyenoord kwam daarna niet meer in gevaar. Sterker nog, de koploper krikte het doelsaldo nog even lekker op. Eerst via een penalty in de 79e minuut. Jørgensen werd aan z'n shirtje getrokken door Luckassen en nam de pingel zelf. Penaltykiller Krul had geen antwoord op het rustige schot van de Deen: 4-1. Nog geen 3 minuten later had de superspits z'n hattrick te pakken. Krul kwam te laat uit z'n doel waardoor de topscorer de bal in een leeg doel kon schuiven: 5-1.

Slordig

In de extra tijd (1 minuut) liet Feyenoord het toch even slordig liggen. Na een vrije trap kon Weghorst uit de counter 1 op 1 met Vermeer en de spits bleef heel koel en wipte de bal keurig over de kleine keeper heen: 5-2. Daar bleef het ook bij in De Kuip. Een zéér overtuigende winst van Feyenoord op een zwak AZ.

[poules_game teasertext="" team="feyenoord" statisticstext="" calltoaction="" url="" pool="sportnieuws/eredivisie-2016-17" ]