Fortuna naar kwartfinale KNVB-beker door zege op Cambuur

Brian Vesseur • 22:38, 19-12-2018 / Laatste Update: 19:35, 04-01-2024

Fortuna Sittard gaat naar de kwartfinale van de KNVB-beker. Op woensdagavond werd Cambuur Leeuwarden in eigen huis met 2-1 verslagen. Doelman Aykut Özer kreeg in de slotfase nog wel een rode kaart. Daarmee geeft Fortuna een goed vervolg aan de overwinning in de Kuip op Feyenoord (2-0).

Lisandro Semedo schoot Fortuna na 19 minuten op een 1-0 voorsprong. Ahmed El Messaoudi gaf de assist. Dat deed hij een dik uur later weer, toen Lazaros Lamprou de 2-0 binnen werkte.

Ay kut, rood!

In de 84e minuut werd het toch nog even spannend, toen Fortuna-doelman een rode kaart ontving. Gelukkig had de ploeg uit Sittard pas 2 keer gewisseld, waardoor de Moldavische keeper Alexei Koşelev nog zijn opwachting mocht maken.

Daarna werd het nog spannender, want in de 90e minuut zorgde Karim Rossi voor de aansluitingstreffer: 2-1! Het bleef daarbij, waardoor Fortuna doorbekert!