GAE pakt super belangrijke punten bij Twente

Brian Vesseur • 20:39, 02-04-2017 / Laatste Update: 21:20, 05-01-2024

Go Ahead Eagles heeft zondagmiddag op bezoek bij FC Twente met 1-2 gewonnen. Door de zege draagt de ploeg uit Deventer de rode lantaarn over aan Roda JC. De club uit Kerkrade staat nu op doelsaldo laatste in de Eredivisie, GAE neemt de 17e plek in.

Enes Ünal bracht de thuisploeg vlak voor rust nog wel op voorsprong. Daarmee scoorde de jonge huurling van Manchester City zijn 14e competitiedoelpunt van het seizoen.

Na rust was de eer aan de Eagles om terug te slaan. Sam Hendriks zorgde 8 minuten na rust voor de gelijkmaker. Marcel Ritzmaier bracht zijn ploeg na ruim een uur zelfs op voorsprong.

Debutant

Bij de Eagles maakte Lum Rexhepi zijn debuut. De Fin - die voor Kosovo uitkomt - is 24 en kwam halverwege februari naar Deventer. Zijn contract liep begin januari af bij HJK Helsinki. Rexhepi viel in de slotfase in.

Stand

De spanning onderin is enorm. GAE en Roda delen dus de laatste plek, beiden hebben 23 punten. ADO staat net onder de streep met 25 punten, Excelsior heeft hetzelfde aantal punten. Sparta en NEC staan daar weer boven met 28 punten. Alles kan dus nog gebeuren!