Geen doelpunten in verhitte burenruzie tussen Roda en MVV

admin • 00:02, 26-05-2017 / Laatste Update: 16:42, 12-12-2023

De Zuid-Limburgse kraker tussen Roda JC en MVV voor de promotie/degradatie-play-offs in een bomvol De Geusselt in Maastricht is in 0-0 geëindigd. De wedstrijd werd vooral overschaduwd doordat 'supporters' zich niet konden gedragen.

De Limburgse burenruzie begon iets later dan gepland. Door een sfeeractie werden heel veel rode en witte slierten het veld op geslingerd. 1 man met een bladblazer had de taak om deze weer van het veld te blazen, maar dat duurde iets langer dan gepland.

Bekogeld

In de 4e minuut mocht Adil Auassar een corner nemen namens Roda, maar dat werd hem niet gemakkelijk gemaakt door het een deel van het thuispubliek. Hij kreeg van alles naar zijn hoofd, waaronder gebruikte confettikanonnen, plastic bierglazen en aanstekers.

Ondanks de regen aan spullen was de openingsfase overduidelijk voor Roda. Zo zat de de bal er na de corner van Auassar er al bijna via de kluts in.

Eerste kans MVV

Na 10 minuten spelen was er de 1e kans voor het wat zenuwachtig ogende MVV. Een voorzet vanaf de rechterflank werd niet goed verwerkt door de verdedigers van Roda, waardoor Joeri Schroijen de bal op kon pikken en uit de draai kon schieten, maar de bal ging naast.

Verder zat MVV niet echt lekker in de wedstrijd in de 1e helft. Het tempo was er bij beide ploegen ook wel een beetje uit na de openingsfase. Dat kon ook te maken hebben met de hoge temperatuur. Over en weer waren er nog wel wat kansjes, maar geen grote uitgespeelde mogelijkheden.

Rellen

De 1e helft moest later beginnen om een leuke reden, omdat er slingers op het veld lagen. De 2e helft moest om een droevige reden later beginnen. Zogenaamde 'supporters' vonden het nodig om tijdens de rust het veld te betreden, in de buurt van het uitvak met Roda-supporters. Over en weer werd met dingen gegooid en de situatie bleef langere tijd dreigend, waardoor de wedstrijd niet kon beginnen op de afgesproken tijd. Uiteindelijk begon de 2e helft bijna een half uur later dan gepland.

Bijna MVV

Toen de wedstrijd eenmaal weer hervat was, duurde het niet langer dan 5 minuutjes voordat de 1e kans te zien was. MVV-spits Patrick N'Koyi werd met een prachtige lange bal diep gestuurd. Hij schoot snel richting doel, klopte doelman Benjamin van Leer, maar mikte nét voorlangs.

Roda schrikt wakker

Roda leek wakker geschrokken en voerde de druk weer op richting het Maastrichtse doel. Dat leidde tot een kans voor Abdul Ajagun. Tom van Hyfte speelde Ajagun aan en die kon inschieten, maar schoot tegen een MVV-verdediger aan.

Kansen MVV

Daarna was vooral MVV op zoek was naar een goal, maar kwam daar niet écht dicht bij in de buurt. Tot vlak voor tijd. Eerst was Thomas Verheijdt met een kopbal dichtbij een doelpunt, maar hij zag zijn bal net voorlangs gaan. Ook Shermaine Martina krulde bal richting de verre hoek, maar zijn schot ging naast.

Beide ploegen moeten aankomende zondag gaan uitvechten wie er volgend jaar in de eredivisie speelt, dan is de return in Kerkrade. De aftrap is om 14:30 uur.