Gemeenteraad Alkmaar stemt in met lening van 10 miljoen euro aan AZ

30 juni 2020

BSR Agency

De gemeenteraad van Alkmaar is unaniem akkoord gegaan met het voorstel van het college van burgemeester en wethouders om een bedrag van 10 miljoen euro beschikbaar te stellen voor de bouw van het nieuwe dak van het AFAS Stadion van AZ. 


De Eredivisie-club ontvangt het geld in de vorm van een lening waar de gemeente garant voor staat. AZ had hierom gevraagd. "Zoals eerder gemeld, zijn we ontzettend blij dat de gemeente Alkmaar ons op deze manier wil steunen”, liet algemeen directeur Robert Eenhoorn van AZ weten. "De bouw aan het nieuwe dak is inmiddels begonnen en daarmee zetten we als club een grote stap vooruit."

Storm
De overkapping van het AZ-stadion stortte in augustus vorig jaar gedeeltelijk in tijdens een zware storm. Eenhoorn schatte eind vorige maand de kosten van de nieuwbouw op ruim 20 miljoen euro.

Maatschappelijk belang
Het college van B en W van Alkmaar zegt veel waarde te hechten aan het maatschappelijk belang van AZ in de gemeente en de regio. Het college erkent ook de bijzondere situatie waarin de club terecht is gekomen.